(foto's: Antoinette van der Weerdt)

Rijk cultuuraanbod met meewerkend publiek

Een bonte stoet theatermakers, cultuurkenners en dansers in de uitzending van Cultuur071 van 9 juni. Van dansvoorstellingen in de Oude Sterrewacht tot een kick-off voor een heel nieuw festival in de Oude Rijn en dan ook nog De Gave van Boerhaave en een Wisselkind tussendoor.

Saskia Baatenburg (Osger) over De Gave van Boerhaave, een Open Monumentendagspecial op zondag 10 juni, van 10.00 tot 17.00 in Voorhout, Oegstgeest en Leiden. Volg de vermaarde wetenschapper Herman Boerhaave van wieg tot graf. Kijk op de website van Open Monumenten voor alle details.

Theatergroep Dominio speelt in het Leidse Openluchttheater op zaterdag 16 juni om 18.30 uur Siobhra/Het Wisselkind. Een bijzondere voorstellin op een bijzondere locatie. Reserveer je tickets via de site van Het Openluchttheater Leiden, neem geld mee want je kunt niet pinnen.

Geert van der Velden van Fields of Wonder organiseert tijdens de Lakenfeesten een kick-off evenement voor een geheel nieuw cultuurfestival. Het Van Rijn Festival dat de oude rivier als verbindende schakel in de stad en de regio centraal stelt. Op zaterdag 23 juni om 20.30uur op de kade van de Apothersdijk tegen de Webster Univeristy de dansvoorstelling ‘Hellend Vlak’ en stadsdichteres Marianne van Velzen brengt een ode aan de Rijn.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is er een dansvoorstelling met allerlei extra’s te zien in de Oude Sterrewacht. Van het DansBlok, dat onder meer bestaat uit Rosa Allessie en Diewertje Spek.

Verder bracht Peter Visser de muziektips en kwam de lancering van de nieuwe website van de muurgedichten in Leiden voorbij, een samenwerking van de Stichting Tegenbeeld en het Taalmuseum.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×