Street Fable heeft de Leidse muurgedichten op muziek gezet. (Foto's/video: Chris de Waard).

Leidse muurgedichten voortaan beter toegankelijk

Alle Leidse muurgedichten komen vanaf vandaag nog beter tot hun recht. Via de compleet vernieuwde website www.muurgedichten.nl zijn de 120 gedichten de de Stichting Tegen-Beeld op Leidse muren heeft aangebracht nu niet alleen te raadplegen, maar ze zijn nu ook bijna allemaal te beluisteren. Ook is er onderzoek gedaan naar de gedichten en zijn er acht thematische routes samengesteld. De informatie is nu bovendien ook helemaal in het Engels te raadplegen.

Chris de Waard sprak vanmorgen met locoburgemeester Fleur Spijker, voorzitter Ben Walenkamp van de Stichting Tegen-Beeld en met directeur Pepijn Reeser van het Taalmuseum Leiden.

Voor de realisatie van de compleet vernieuwde website heeft de Stichting Tegen-Beeld van Ben Walenkamp en schilder Jan-Willem Bruins de krachten gebundeld met Taalmuseum Leiden. Bij elk gedicht is onderzoek gedaan door vrijwilligers en ook de stad kan input leveren. Wie een verhaal heeft bij een van de gedichten, kan dat via de website delen.

Met een feestelijk cultureel programma werd de vernieuwde website vanmorgen gelanceerd door locoburgemeester Fleur Spijker. Ook de tentoonstelling Als muren spreken die rond de muurgedichten is samengesteld, is de komende weken te bekijken in Old School Leiden aan het Pieterskerkhof.

Sleutelstad zond de happening rond de lancering van website en tentoonstelling vanmorgen live uit.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×