Zomerdag in het Huigpark (Foto's/video: Chris de Waard).

Goedbezochte Zomerdag van singelvrienden in Huigpark

Afgelopen zaterdag organiseerden de Vrienden van het Singelpark voor de tweede keer een Zomerdag in het Huigpark. Dat stukje Singelpark stond de hele dag bol van de activiteiten. Demonstraties, workshops, een bootcamp, hapjes waaronder groentesoep met kruiden uit het park zelf, en kajakken op de Maresingel.

De Vrienden hadden ook de nieuwe wethouder duurzaamheid Martine Leewis (GroenLinks) uitgenodigd. Die werd bijgepraat over alle plannen die er zijn op het gebied van kunst, cultuur, sport en spel. Ook werden het nieuwe podium en de buurttuin officieel onthuld. Daarbij droeg de Leidse dichter Leo van Zanen enkele gedichten over de natuur voor.

Volop activiteiten en samenwerkingen
Er gebeurt veel in en rond het Singelpark. Regelmatig zijn er georganiseerde wandelingen langs de singelrand. Daarbij krijgen de wandelaars allerlei informatie over de vorderingen van de aanleg. Zo wordt dit jaar bijvoorbeeld begonnen met de aanleg van de singelparkbruggen en heeft het nieuw aangetreden stadsbestuur voor de komende jaren weer miljoenen euro’s extra gereserveerd. Met name voor de herinrichting van het gebied rond de Jan van Houtkade.

Singelbier
Leidsch Bier is sinds vorige week officiële partner van het Singelpark. Leidsch bier draagt van iedere liter verkocht bier 30 cent af aan het Singelpark. Het SingelBier wordt verkocht in de Leidse horeca en in flesjes bij slijterijen.

Brouwer Jan Willem Fukkink en voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark tekenden tijdens de Open Brouwerijdagen een overeenkomst. (Foto: Leo de Vogel).

Fukking wilde al langer zijn stad Leiden eren met een bijzonder speciaalbier. De stilte van het Katoenpark met even verderop de mystieke begraafplaats Groenesteeg behoren tot zijn favoriete plekken in het Singelpark. Zo werd in samenwerking met de Vrienden van het Singelpark de geboorte van een nieuw speciaal bier een feit: het SingelBier.

Het SingelBier is fruitig en donkerblond. De specifieke fruitige smaak komt voornamelijk door de Citra hop uit het Noordwesten van de Verenigde Staten. Het SingelBier brouwen met water uit de Singel is één van de niet onmogelijke dromen van de creatieve brouwer. Dit wordt nog nader onderzocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×