(foto: Chris de Waard)

Beoogde wethouders Voorschoten kiezen voor gezamenlijk verhaal

Samenwerken met de hele raad en de Leidse regio is het devies van de nieuwe coalitie in Voorschoten. “We hebben niet gekozen voor uitruilen: jij een boom, ik een stukje asfalt,” zegt Nanning Mol die voor de VVD terugkeert in het college. “We hebben gekozen voor een gezamenlijke agenda.” Het college wil de raad in een vroeg stadium betrekken bij de besluitvorming.

In Politiek071 van maandag 11 juni zeiden de drie kandidaat-bestuurders dat Voorschoten zelfstandig blijft en de samenwerking meer gaat focussen op de Leidse regio om zaken als vergrijzing, energietransitie, werkgelegenheid en mobiliteit aan te pakken. Verder zijn er in het coalitieakkoord stevige spelregels afgesproken over het uitgeven van geld. Er ligt een bezuinigingspakket dat moet worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld voor een nieuwe bibliotheek, waarbij Voorschoten kijkt naar het combineren van meerdere functies, zodat je ook geldstromen kunt combineren.

De raadsvergadering begint woensdag 13 juni om 20.00 uur. Op de agenda staan het coalitieakkoord, benoeming van de wethouders, het afscheid van de wethouders uit het vorige college en de beediging van een nieuw raadslid.

Marleen Hogendoorn in gesprek met Monique Lamers (GroenLinks), Nanning Mol (VVD) en Marcel Cramwinckel (D66) tijdens de uitzending van Politiek071.

 

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×