(Archieffoto: Wim de Leeuw).

Workshop Athletic Skills Model in Leonardo College

Topsport Leiden en team Sport van de gemeente Leiden organiseren een workshop over het het Athletic Skills Model (ASM). Dit model gaat uit van een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. De workshop is gratis en wordt gehouden op woensdag 13 juni om 19.30 uur in het Leonardo College aan de Noachstraat 2 in Leiden.

Gerry van Bakel sprak met spreker Jorick Hendriksen over Athletic Skills Model.

De workshop is bedoeld voor iedereen die zich binnen verenigingen en scholen bezig houdt met sport en bewegen. Van coaches, trainers, vakdocenten tot bestuursleden technische zaken en andere belangstellenden. Spreker is Jorick Hendriksen, opleidingsdocent bij de ALO Amsterdam en tevens consultant bij Athletic Skills Model.

Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie werken. Het ASM is onderbouwd door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie.

Het ASM ontwikkelt beweegprogramma’s en -faciliteiten voor de ontwikkeling van een gezond actief leven en biedt een springplank richting topsport. ASM wil sportverenigingen, scholen, sportbonden, gemeentes en gezondheidsinstellingen helpen door een gestructureerde aanpak aan te bieden voor een gezonde leefstijl voor jong en oud, elite en amateur, valide en minder valide.

Edwin Goedhart, Sportarts KNVB: “René Wormhoudt heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als fysiek trainer van AFC Ajax en het Nederlands elftal een visie ontwikkeld om te komen tot betere bewegers en onderbouwt deze samen met de bewegingswetenschappers Jan Willem Teunissen en Geert Savelsbergh met resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Hiermee levert deze visie praktische handreikingen hoe je per leeftijdscategorie kunt zorgen voor het aanleren van vaardigheden die uiteindelijk betere bewegers opleveren.”

De spreker Jorick Hendriksen heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO Amsterdam) gedaan en heeft een Master diploma in Sport- en Beweeginnovatie. Hij heeft vijf jaar werkervaring als vakleerkracht bewegingsonderwijs (PO) en is jeugdtrainer zwemmen. Jorick is Junior ASM Consultant bij het Athletic Skills Model (ASM) en opleidingsdocent op de ALO Amsterdam.

De workshop is gratis. Opgeven kan via scheffer@topsportleiden.nl.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×