Collegewisseling in Voorschoten een feit

Daan Binnendijk (CDA Voorschoten) en Hans Rasch (ONS Voorschoten) zijn vanavond afgezwaaid als wethouder in Voorschoten. Hun partijen maken geen deel uit van de nieuwe coalitie die bestaat uit VVD, GroenLinks en D66. Voor die drie partijen zijn  vanavond ook de voorgedragen wethouders officieel benoemd. Ze kregen de unanieme steun van de raad.

Chris de Waard sprak met Hans Rasch die het afgelopen jaar wethouder was voor ONS Voorschoten, maar door de verkiezingsuitslag nu niet meer terugkeert in het college.

Hans Rasch had nog graag door willen gaan als wethouder. Het is hem niet gegeven. Zijn partij, ONS Voorschoten, viel na de verkiezingen buiten de boot bij de coalitieonderhandelingen.

Chris de Waard sprak met Daan Binnendijk die de afgelopen bijna twee jaar wethouder was voor het CDA Voorschoten, maar door de verkiezingsuitslag nu niet meer terugkeert in het college.

Datzelfde geldt voor Daan Binnendijk die namens het CDA de lastige portefeuille financiën beheerde. Ook het CDA is voorlopig uitgeregeerd in Voorschoten. Binnendijk had bij zijn afscheid nog wel twee wijze lessen voor nieuwe raad. Blijf goed op de centen letten en wijs op termijn een fusie niet ten alle tijden af. Er komen zware tijdens aan en je moet doen wat het beste is voor de inwoners van Voorschoten hield hij zijn gehoord voor. Binnendijk woont in Rijnsburg en spreekt uit ervaring. De fusie met Katwijk en Valkenburg kwam al jaren geleden tot stand en dat gaat prima.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het nieuwe college bestaat uit Nanning Mol namens de VVD, Monique Lamers namens GroenLinks en Marcel Cramwinckel namens D66.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline