De EL CID-week start traditioneel met verzamelen op de Beestenmarkt. (Foto: archief Sleutelstad)

Eerste 1000 deelnemers EL CID-week

De eerste 1000 toekomstige eerstejaars studenten hebben zich ingeschreven voor de EL CID-week. De organisatie van deze introductieweek hoopt dat dit aantal in de komende periode zal groeien naar 3650 inschrijvingen.

De EL CID-week is de officiële introductieweek van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Nieuwe studenten maken kennis met de stad, het studentenleven en de universiteit. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: een informatiemarkt, springkussenfestival, champagnebrunch, kroegentocht, een music night en nog veel meer.

Niet ontgroenen maar vergroenen
De EL CID is geen studentenvereniging maar een activiteit georganiseerd door de Hogeschool en de Universiteit. Deelnemers hoeven dan ook niet te vrezen voor ontgroening. Wel is er dit jaar sprake van ‘vergroening’. “Wij gaan dit jaar overstappen op hardplastic bekers die herbruikt kunnen worden. En de informatie die de deelnemers krijgen staat dit jaar niet op papier; de flyers worden zoveel mogelijk vervangen door een mobiele app”, aldus commissielid Peter Jongste. Ook worden de traditionele tasjes met goodies voorzien van de tekst: ‘gebruik mij opnieuw’. Jongste: “We proberen zo te werken aan de bewustwording van de studenten”.

Robbert Beurse en Annan Verboom in gesprek met Gijs Versteegh, Marianne Schippers en Peter Jongste van de EL CID-commissie.

Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×