(Foto's: Chris de Waard).

Oplevering tijdelijke woningen Nico van der Horstpark nadert

Nog een paar weken en dan wordt de tweede helft opgeleverd van de tijdelijke woningen die zijn neergezet op een stuk grond van het Hoogheemraadschap van Rijnland langs de Voorschoterweg. De eerste vijftig woningen  op het Nico van der Horstpark zijn al een tijdje klaar en worden sinds eind april bewoond. De tweede vijftig staan er inmiddels ook allemaal en worden nu aangesloten op de verschillende nutsvoorzieningen.

Ook de buitenruimte wordt de komende weken ingericht. Naast groen, komen er nog stoepen en terrassen en ook wordt de laatste hand gelegd aan het parkeerterrein. Een extra ontsluiting richting het fiets- en wandelpad langs de Vliet is ook bijna klaar.

In de eerste week van juli krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun huis. Dan beginnen ook de koffieochtenden in het tuinhuis ‘Bij Nico’ dat op het binnenterrein is gerealiseerd. Die worden georganiseerd door de ‘social designers’ van Peen en Ui die de bewoners wegwijs gaan maken in de buurt. Ook dienen de bijeenkomsten om het contact tussen de bewoners onderling en met de aangrenzende wijk te bevorderen.

Het project is ongeveer een miljoen euro duurder uitgevallen dan vooraf door de gemeente was berekend. Het koste verantwoordelijk wethouder Van Gelderen haar baan, een week voordat zo sowieso zou afzwaaien. Momenteel is PvdA-wethouder Damen verantwoordelijk voor de realisatie van het project. In een brief aan de raad schrijft ze dat er geen nieuwe tegenvallers meer verwacht worden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×