( Foto's: Emile van Aelst)

Leiden heeft nu ook een Use-It Travelguide

Na steden als onder andere Gent, Brussel, Leeuwarden, Nijmegen, Cordoba, Praag en Rouen heeft nu ook Leiden een Use-It Travelguide. Op de kaarten staat informatie over de stad gezien door de ogen van de inwoners met niet de geijkte toeristische informatie, maar veel informatie over bijvoorbeeld een goede Engelse bookshop, fietsenwinkel of verhuur, restaurantjes waar de locals eten en ga zo maar door. Het initiatief voor deze Leidse uitgave komt van Irene Blikman die de gids in Cordoba tegenkwam en dacht dit moeten we in Leiden ook hebben.Zij nam contact op met Nicolas Marichal in Brussel, hij is de hoofdredacteur van alle Use-It Travelguides. In Brussel is een Use-It informatiepunt waar alle ruim 40 stadsplattegronden te krijgen zijn. Afgelopen week werd op het Pieterskerkplein de Leidse uitgave gepresenteerd en door vormgever Nils Bierman en initiatiefnemer Irene Blikman tussen de andere plattegronden gehangen. Bij de presentatie van de Leidse editie waren vertegenwoordigers en makers van plattegronden uit Gent, Charleroi, Brugge, Brussel, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht aanwezig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×