Amina Maatoug won goud op de 2000 meter steeple chase. (Foto's: PR).

Eremetaal voor Leiden Atletiek op NK junioren

Bij Nederlandse kampioenschappen voor A- en B-junioren hebben twee atleten van Leiden Atletiek meerdere medailles gepakt. Amina Maatoug won goud op de 2000 meter steeple chase en zilver op de 800 meter. Janneke Lemmerzaal won met een clubrecord zilver op de 100 meter horden en werd derde op de 200 meter. Het NK vond vrijdag tot en met zondag plaats in Emmeloord.

Met haar toptijd bij de Gouden Spike was Maatoug op voorhand favoriete voor de 800 meter. Maar zoals zo vaak werd het geen snelle maar een tactische race. Anna Knijnenburg toonde zich de snelste in de eindsprint na twee ronden. Een dag later wist de B-juniore van Leiden Atletiek alsnog die gouden medaille te veroveren op de 2000 meter steeple chase. Daarop had ze weinig te duchten van haar concurrenten, want met bijna 20 seconden voorsprong kon ze ruim voor de finishlijn de armen omhoog steken.

Janneke Lemmerzaal (3e van links).

Lemmerzaal had ook een topweekend op de baan van AV NOP. Op zaterdag verbeterde ze het clubrecord op de 100 meter horden naar 14.12 en dat was ruim genoeg voor zilver op deze afstand achter Marijke Esselink. De 200 meter op zondag was voor haar een bonus-onderdeel. Geholpen door een prettig windje liep ze 25.10 en daarmee mocht ze voor de tweede maal het podium op, deze keer om brons in ontvangst te nemen.

Twee andere Leiden Atletiek junioren misten dat podium net. Marnix van der Burg. Met een tijd van 22.31 kwam hij 0,1 seconde te kort voor brons bij de B-junioren. Joshua Wegman kwam op zijn beurt 6 centimeter te kort voor brons bij het hinkstapspringen bij de A-junioren. Milo Zech Wallebroek werd 6e op de 200 meter bij de Jongens A en Koen Prudhomme van Reine 7e bij het speerwerpen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×