Pieter van der Werffestival voor scholieren rond Leidens Ontzet

De 3 October Vereeniging organiseert dit jaar een nieuw, cultureel festival speciaal voor middelbare scholieren uit Leiden en omliggende gemeenten: het Pieter van der Werffestival. Dit festival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van Museum Volkenkunde in Leiden.

Na afloop van de algemene ledenvergadering van de 3 October Vereeniging op 11 mei van dit jaar vertelde voorzitter Rik Kamps al over de plannen voor het nieuwe festival.

Scholieren worden uitgenodigd om met acts aan dit evenement deel te nemen en de beste acts worden bekroond met de Pieter van der Werfprijs 2018. Deelnemers aan dit open podium voor jongeren in de leeftijdscategorie 12-19 jaar kunnen laten zien wat zij aan talent in huis hebben. Dat kan in groepsverband of solo, in combinatie met klasgenoten of met vrienden van buiten school.

Alle culturele optredens zijn welkom, dus scholieren kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven met een muziek- of dansoptreden, een kunstwerk om tentoon te stellen of een poëzievoordacht.

Ook worden leerlingen uitgenodigd die op andere wijze met hun talent willen bijdragen aan het festival. Bijvoorbeeld omdat ze goed zijn in podiumtechniek, decoratie, catering of hand- en spandiensten achter de schermen. Op die manier wordt het niet alleen een festival voor, maar ook door scholieren.

Het culturele festival voor middelbare scholieren wordt georganiseerd in het kader van de Pieter van der Werfprijs, vernoemd naar de heldhaftige burgemeester tijdens het Beleg van Leiden. De prijs is in het leven geroepen bij het afscheid van bestuurslid Eric Filemon. Een deskundige jury zal onder zijn leiding de mooiste, meest inspirerende of opmerkelijkste optredens bekronen.

Cultuur Leiden Onderwijs 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×