(Foto's: Bregje van Schöll).

NK brons voor Leidse zwemmer van ZVL-1886

De 15-jarige Guus Hoogduin heeft op de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen brons veroverd op de 200 meter vlinderslag. De Leidse zwemmer van ZVL-1886 kwam samen met ploeggenoot Sander van Beek in actie in Eindhoven.

De races in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadionwerden gezwommen op de lange baan, 50 meter. Dat maakt de 200 vlinder tot een loodzware uitputtingsslag. Eentje waarin Hoogduin nog eens extra diep moest gaan. Want halverwege de race zwom hij en nek aan nek met zijn vier naaste belagers. Op 150 meter keerde Hoogduin als vierde. Met een goede laatste baan en sterke finish tikte hij aan in 2.17.67. Een dik persoonlijk record en drie tiende van een seconde eerder dan zijn concurrent: brons. Op de 400 meter wisselslag kon Hoogduin niet opnieuw stunten. Met 5.03.24 noteerde hij een zevende plaats.

Voor Sander van Beek was de hoofdprijs al voor het toernooi in Eindhoven al binnen. De Noordwijker slaagde afgelopen week voor zijn HAVO-examen. Op de 50 meter vlinderslag bleef zijn inschrijftijd van 27.59 buiten bereik. Met 28.65 eindigde hij als 46e.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×