(Foto's: Werfpop).

Line-up 37e editie Werfpop is rond

Werfpop heeft de laatste namen prijsgegeven van het gratis popfestival dat op zondag 8 juli wordt gehouden in de Leidse hout. Het gaat om De Likt, Joost van Bellen en ACID P303WER. De line-up bevat daarmee nogal uiteenlopende stijlen van rock tot hiphop en van tropisch tot disco.

Over De Likt
Rotterdammer(ts) DE LIKT kan rijmen en dichten zonder z’n hemd op te lichten. In je moerstaal, recht voor je porum en die dansjes die hij doet zijn vet gers krankjorum. Die beats zijn zo besmettelijk als een opengebarsten gastheercel, ontsnappen kan niet, want De Likt pakt je stevig beet in je nekvel.

De Likt mag zich zonder gêne scharen onder het rijtje Nederhiphop woordkunstenaars als Extince en Typhoon, maar dan een stuk ruiger met minimale techno en smerige Italo dus niet voor de poes. Zijn zij het vuige Rotterdamse antwoord op de Jeugd van Tegenwoordig uit de Grachtengordel? Beslis dat zelf maar op Werfpop.

Over Joost van Bellen
Joost van Bellen stond aan de wieg van de elektronische revolutie in Nederland en zijn eigen ambities die hem tot een van de meest intrigerende personages uit de dance scene maakte. Wie in de indrukwekkende 30-jarige carrière van Joost van Bellen duikt, ziet liefde voor de nacht en tegendraadse culturen, de drang zich te vernieuwen, mensen te vermaken en iets mee te geven.

Als een kameleon weet de dj zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en verrassende wendingen te maken. Keer op keer weet hij intieme clubs of gigantische festivalweides in beweging te krijgen, met zijn cutting-edge platenkeuze, gebracht in een vlijmscherp dansbaar jasje. Afgelopen jaren leverde dat topsets op onder andere Lowlands, Milkshake, Pinkpop, en Best Kept Secret op. Joost dendert onverminderd door en slaat Werfpop daarbij niet over deze zomer.

Over ACID P303WER
In 2012 bundelden DJ Maze en Cosmic Force de krachten om het 30-jarige bestaan van de Roland TB-303 te vieren, met als gevolg ACID P303WER. Sinds dit moment legt het duo zich toe op het produceren van zeer dansbare acid house met de TB-303, het genre waarin deze synthesizer veel wordt gebruikt.

Het kenmerkende geluid van de TB-303 is sinds de jaren ‘80 van grote invloed geweest op housemuziek. De basis voor acid house bestaat uit vrolijke klanken en dansbare beats. Het euforische geluid palet van de TB-303 zorgt gegarandeerd voor een dansende, feestende menigte.
PROGRAMMA

De volledige line-up van Werfpop editie 37
Kraantje Pappie, Blaudzun, Birth of Joy, Joost van Bellen, Klangstof, Paceshifters, De Likt, Luwten, VENHILL, Yallah Yallah, Togo All Stars, Cut_, Folk Road Show, Acid P303wer en Mamihlapinatapai.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×