Vanaf maandag geen streekvervoer voor onbepaalde tijd door staking

Vanaf maandag 25 juni ligt het streekvervoer plat. De leden van FNV Streekvervoer kondigen op hun website een landelijke staking aan voor onbepaalde tijd. Volgens de vakbond volharden werkgevers in het streekvervoer in hun onwil om duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV.

Dat betekent dat er direct na de periode van herexamens in het middelbaar onderwijs in heel Nederland nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen zullen rijden. Twee verkenners doen sinds afgelopen week een poging om alsnog een oplossing dichterbij te brengen voor het hoog opgelopen conflict tussen werknemers en werkgevers in het streekvervoer. Zij krijgen dus in ieder geval deze week de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon.

“Staken doe je niet voor de lol”, stelt Paula Verhoef, eerste onderhandelaar van de FNV. “Maar in dit geval is er – nog steeds – geen keuze. Ook reizigers zijn de dupe van de veel te strakke schema‚Äôs in het streekvervoer. Ze moeten soms lang wachten als er weer een dienst uitvalt en missen aansluitingen.”

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×