Voorzitter Frans Pot van ZVL-1886 zit behoorlijk met de kwestie in zijn maag. Later vandaag of anders morgen komt zijn bestuur met nadere informatie. (Foto: Reanne van Kleef).

Kaderlid ZVL-1886 in hechtenis na aangifte 'grensoverschrijdend gedrag'

Twee minderjarige leden van waterpoloclub ZVL-1886 hebben aangifte gedaan tegen een kaderlid van de fusieclub. “Het bestuur van ZVL-1886 is geïnformeerd over het feit dat er aangifte is gedaan bij de
politie tegen een kaderlid van onze vereniging vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag”, zo schrijft voorzitter Frans Pot namens het bestuur in een verklaring.

“Het bestuur ZVL-1886 is erg geschrokken van dit bericht en heeft direct besloten dat dit kaderlid in afwachting van het lopende onderzoek geen sportieve activiteiten mag vervullen, geen contact met leden mag hebben en zich niet mag ophouden in de zwembaden, clubhuizen waarin de vereniging actief is.”

Vanwege de privacy en het lopende politieonderzoek wil Pot geen verdere mededelingen doen over de aard van de aangifte. Ook wil het bestuur nog niet zeggen om wie het gaat.

De verdachte zit voorlopig vast. Later deze week wordt beslist of hij in hechtenis moet blijven.

Leiden Sport Misbruik waterpolocoach Koen P.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×