Vernieuwend cultureel festival langs de Rijn: Van Rijn Festival

Een hele serie voorstellingen waarbij de kunstenaars zich (hebben) laten inspireren door de Rijn. Dat is kort samengevat het vanRijn Festival dat zaterdagavond de eerste editie beleeft.

De officiële start van het festival vindt zaterdagavond om 20.30 uur plaats op de Rijn bij de Apothekersdijk. De openingsact is de dynamische dansvoorstelling ‘Hellend Vlak’ op een drijvend dak in de Rijn, omlijst meet poëzie van stadsdichter Marianne va Velzen.

Het vanRijn Festival wordt dit jaar georganiseerd als pilot voor een festival dat de komende jaren moet uitgroeien tot een cultureel evenement voor de hele regio met het water van de Oude en de Nieuw Rijn als verbindend element. Organisatoren Field of Wonder en het Cultuurfonds Leiden hopen op mooie samenwerkingen met tal van culturele organisaties in de regio.

vanRijn Festival in de regio
Ook dit jaar blijft het festival niet alleen in Leiden. Na de vakantieperiode worden er verschillende activiteiten in de regio georganiseerd. Op 8 en 9 september bijvoorbeeld, tijdens het Open Monumentenweekeinde, wordt Oegstgeest aangedaan. Op 16 september strijkt het festival neer in Leiderdorp tijdens de Dag van het Park.

Met andere gemeenten in de regio zijn de eerste contacten gelegd om vanaf 2019 verder uit te breiden. Bijvoorbeeld naar Voorschoten, Kaag & Braasem, Katwijk en Zoeterwoude.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×