Wethouder Huri Sahin deelde in de gemeenteraad mee dat de 35 nieuwbouwwoningen niet meer worden aangesloten op het gas. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Nieuwbouw Oude Rijnsburgerweg Oegstgeest wordt gasloos

De 35 woningen die in de nieuwbouwwijk ‘Oegstgeest aan de Rijn’ gebouwd gaan worden op de Oude Rijnsburgerweg, zullen aardgasvrij worden. Dat maakte wethouder Huri Sahin (Progressief Oegstgeest) gisteravond bekend. Het is nog niet wettelijk verplicht om nieuwbouwwoningen aardgasloos te bouwen, maar de projectontwikkelaar heeft zelf besloten om dat in dit geval wel te doen.

In haar eerste raadsvergadering als wethouder werden direct een aantal dossiers van Sahin besproken, waaronder deze 35 nieuwbouwwoningen tussen Park Landskroon en de A44. “Er is regelgeving op komst waardoor wij als gemeente aardgasvrij moeten bouwen”, legde Sahin de keuze van de projectontwikkelaar uit. Ze is blij dat er bij dit project al op de regelgeving vooruit zal worden gelopen en zal er ook bij andere projectontwikkelaars – zolang gasloos bouwen nog niet verplicht is – op blijven aansturen gasloos te bouwen. “We moeten heel snel overgaan op duurzame energie en zeker bij nieuwbouw moeten we daarom snel starten met aardgasvrije woningen.”

Wethouder Huri Sahin over de gasloze nieuwbouwwijk in gesprek met IJsbrand Terpstra

De bouw van de 35 woningen waar de gemeenteraad gisteravond akkoord mee is gegaan, vormen het laatste deel van de nieuwbouwwijk Oegstgeest aan de Rijn. Eerder was er op deze plek langs de A44 een groenstrook gepland en later appartementencomplexen, maar dat paste niet bij de gewenste ontwikkeling van het gebied. Daarom is nu besloten er rijtjeshuizen en verschillende vrijstaande huizen te gaan bouwen. Het besluit dat nu door de gemeenteraad is genomen, maakt de weg vrij om van start te gaan met de planning en verkoop van de woningen.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×