Arriva blijft in elk geval tot medio december 2022 het busvervoer in Zuid-Holland Noord verzorgen. Dat heeft het provinciebestuur besloten. (Foto: Chris de Waard).

Regionale busconcessie Arriva met twee jaar verlengd: stadsbussen worden elektrisch

Streekvervoerder Arriva blijft in ieder geval ook de komende jaren het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord verzorgen. Dat is het gevolg van het besluit van het provinciebestuur om de huidige concessie van het openbaar vervoer in onze regio met twee jaar te verlengen.

Verduurzaming Leidse stadsbussen
Arriva verzorgt sinds december 2012 het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord. De concessie heeft een reguliere looptijd van acht jaar en eindigt in december 2020. De concessie kan met maximaal twee jaar verlengd worden. Hiervoor is nu door de provincie gekozen, waardoor er binnen de huidige concessieperiode nog nieuwe ontwikkelingen kunnen worden doorgevoerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat per september 2019 de volledige stadsdienst in Leiden verduurzaamd zal zijn door de inzet van 23 nieuwe elektrische bussen. Dit levert een besparing op van 6.400 ton CO2 voor de rest van de looptijd van het contract.

Meer tijd voor wensen nieuwe concessieperiode
Gedeputeerde Floor Vermeulen: “De verlenging van de concessie biedt de mogelijkheid om een flinke kwaliteitsslag te maken. Ik ben er trots op dat Arriva in 2019 de stadsdienst Leiden volledig elektrisch maakt. Dat levert een besparing van 10% op de totale uitstoot in de concessie. Tegelijkertijd hebben we door de verlenging de tijd om samen met de regio zorgvuldig de wensen voor de periode na 2022 te bepalen.” Ook voorzitter Anne Hettinga van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland is blij met de verlenging.

Arriva blijft nu in ieder geval tot 11 december 2022 het busvervoer in het gebied Zuid-Holland Noord verzorgen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×