(Foto: Reanne van Kleef).

Zoeterwoude houdt ruim 2 miljoen euro over

De gemeente Zoeterwoude heeft ruim 2 miljoen euro overgehouden over het jaar 2017. Volgens wethouder Ton de Gans van Financiën is dat voornamelijk te danken aan een aantal incidentele meevallers. Er is geen geld overgebleven doordat bepaalde zaken niet zijn uitgevoerd die wel op de planning stonden.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Ton de Gans van Financiën over het positieve resultaat van de jaarrekening 2017 van Zoeterwoude. 

“Het resultaat komt uit een aantal positieve incidenten. Voor een klein gedeelte houden we geld aan de WMO voorzieningen over. Dat willen we reserveren voor het sociaal domein voor als er slechtere tijden komen. Ook bij een van de bouwplannen waar we bezig zijn hebben we ene positief resultaat gehaald. Er is niet iets wat we achterwege hebben moeten laten”, zegt De Gans. “We kunnen blij zijn met een gezonde jaarrekening en een gezonde begroting die eraan komt. Dit is een goed begin van de nieuwe collegeperiode.” De vier Zoeterwoudse politieke partijen uitten gisteren tijdens de bespreking van de jaarstukken ook hun tevredenheid en waren trots op het positieve resultaat van hun gemeente. Als de raad ermee akkoord gaat wordt het geld dat nu overblijft in de algemene reserve gestort.

Het Zoeterwoudse college, bestaande uit Progressief Zoeterwoude en het CDA, is inmiddels druk bezig met het doorrekenen van het coalitieakkoord en het opstellen van de begroting voor de komende jaren. Ze willen onder andere geld uitgeven aan ontwikkelingen in het dorp en investeringen aan de Rijndijk. Daar moet onder meer een basisschool worden vervangen.

Ook worden er de komende jaren een stuk of 800 nieuwe woningen gebouwd. 150 daarvan zijn bedoeld voor Zoeterwoudenaren. “We bouwen dus ook heel veel voor de regio”, zegt De Gans.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×