(Foto's: Ons Doel, impressie: Zijdekwartier Architecten).

Leidse raad zet licht op groen voor 82 appartementen Sumatrastraat

Ons Doel gaat 82 appartementen realiseren op de locatie van de voormalige basisschool ‘De Springplank’ in de Sumatrastraat in Leiden. De woningen krijgen een gezamenlijk binnenhof en brede galerijen, een gemeenschappelijke ‘huiskamer’ en gedeelde fietsenstalling. Het gebouw is ontworpen door Zijdekwartier Architecten uit Leiden.

In het complex komt een mix van verschillende typen woningen, variërend van 1-kamer appartementen van 25 vierkante meter tot flinke 4-kamer appartementen van zo’n 85 vierkante meter. Het gebouw wordt helemaal aardgasvrij.

De raad heeft gisteren ingestemd met het bestemmingsplan, maar niet nadat er nog enkele wijzigingen werden voorgesteld en aangenomen. Zo werd op voorslag van de ChristenUnie bepaald dat 30% van de buitenruimte een groene bestemming krijgt en kreeg ook GroenLinks voldoende steun voor de oproep aan wethouder Spijker om bomen die gekapt moeten worden voor de bouw, in de wijk zelf te compenseren. Ook moet het gaan om vergelijkbare bomen als die worden gekapt. Dus flink uit de kluiten gewassen exemplaren in plaats van ’twijgjes’.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking over het nieuwbouwproject aan de Sumatrastraat.

Voordat eind volgend jaar met de bouw kan worden begonnen, moet er nog het nodige gebeuren. Het bestaande schoolgebouw wordt gesloopt en ook de zestien tijdelijke woningen voor statushouders moeten voor de nieuwbouw wijken. Dat was bij de oplevering van de zogenaamde Finch-woningen in maart vorig jaar overigens al voorzien. De woningen blijven drie jaar op deze plek staan en worden dan door Ons Doel verplaatst. Waarheen wordt momenteel onderzocht.

Op donderdag 7 juni tekenden directeur Christoffel Klap van Ons Doel en Wiet Spies namens de gemeente Leiden in aanwezigheid van wethouder Fleur Spijker de koopovereenkomst voor de ontwikkellocatie aan de Sumatrastraat 195. (Foto: Ons Doel).

 

Leiden Politiek Containerwoningen Ons Doel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×