Bassie en Adriaan stalen de harten van veel toeschouwers en ook de jury was onder de indruk. Vriendengroep Nou En won er de eerste prijs mee. (Foto's: Reanne van Kleef).

Koude maar droge Peurbakkentocht trekt door Leidse grachten (met live video)

Maar liefst 49 deelnemers telde de Peurbakkentocht die afgelopen avond over het water in het centrum van Leiden trok. Sleutelstad zond het helemaal uit. Inclusief de prijsuitreiking. Voor dat laatste werd het geduld van de toeschouwers wel op de proef gesteld. Het duurde veel langer dan in andere jaren voordat de bonte stoet van bootjes weer terug was bij het podium van Annie’s waar de jury klaar zat voor het bekendmaken van de winnaar.

Oorzaak voor het oponthoud bleek de Peurbak met nummer 1 te zijn. Dat was de enorme duwbak waarmee hoofdsponsor Rabo Bank meevoer. De flink uit de kluiten gewassen Peurbak kwam bij veel tochten op de route in de problemen en moest veel steken en voorzichtig manoeuvreren en dat zorgde voor veel vertraging voor de overige deelnemers.Ook mocht de boot op last van de politie alleen langzaam varen.

Uiteindelijk werden pas rond 22.00 uur de prijzen uitgereikt. Dat waren er in totaal tien. De plekken 1, 2 en 3 voor respectievelijk verenigingen, particulieren en bedrijven en de Aad van der Luit Trofee.

Bij de verenigingen ging de eerste plek geheel verdiend naar de vriendengroep Nou-En met hun Bassie en Adriaan peurbak. Tweede werd ‘Boter, Kaas en Overblijf’ en derde werd de Lodewijksgroep met hun Viking-groep.

Bij de categorie particulieren wonnen (weer!) De Stamgasten, tweede werden de Bikerfriends van Henny de Vos en op plaats drie eindigde La Bonne Vie met hun Burlesque boot.

Bij de bedrijven gingen de mannen van Autoschade071 er vandoor met plek 1. Hun drijvende cabrio stal de harten van de juryleden. Op de tweede plaats eindigde Apelek en derde werd in deze categorie het Puur Festival.

De Aad van der Luit wisseltrofee ging naar de groep die het beste de bedoeling van de Peurbakkentocht heeft uitgedragen. Dat was de Bassie en Adriaan peurbak die ook al eerste werd bij de verenigingen.

 

Advertentie

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×