(Foto's: PR).

Suzie's & Van Aken heeft lekkerste gerecht Leiden Culinair

De prijs voor het lekkerste gerecht van Leiden Culinair 2018 valt dit jaar niet in Leiden. De jury riep gisteravond Suzie’s & Van Aken uit Oegstgeest uit tot winnaar met een gerecht van ei, soja, komkommer & wasabi. “Een prachtig gerecht van deze nieuwkomer”, aldus de lovende woorden van de jury over de Mahi mahi van Suzie’s & Van Aken. Chef-kok Tom van Aken heeft daarmee goed gegokt door alles op Leiden Culinair te zetten. Het restaurant in Oegstgeest is tot en met zondag gesloten.

De tweede prijs ging naar de cheesecake van het Leidse restaurant In Den Doofpot, derde werd de halve kreeft in Moscow style van Moscow at Sea. De aanmoedigingsprijs was voor de Rib Fingers van restaurant ’t Fust.

Tot en met zondagavond bereiden de veertien deelnemende restaurants hun gerechten op het Cultuurplein Lammermarkt bij Molen de Valk waar Leiden Culinair dit jaar is neergestreken. Handig voor wie met de auto komt, want parkeren kan onder het festivalplein.

Onder de deelnemers dit jaar vier nieuwkomers. Moscow at Sea dat zich eind vorig jaar vestigde op de hoek van de Breestraat en de nieuwe Catharinasteeg, Chipperoo van dezelfde eigenaren als het naastgelegen café The Duke of Oz heeft ook en tijdelijke vestiging op de Lammermarkt, net als ‘even verderop buurman’ Hudson Bar & Kitchen en Suzie’s & Van Aken uit Oegstgeest. In het restaurant dat is gevestigd in de Geversstraat zwaait overigens wel een Leidenaar de scepter. Chef-kok Tom van Aken.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×