(Foto :Stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg Leiden).

Rondleiding langs graven van Leidse medici op begraafplaats Groenesteeg

Op begraafplaats Groenesteeg wordt aanstaande zondag, 1 juli, om 14.00 uur een rondleiding gegeven langs de graven van een aantal Leidse medici. Het gaat om de graven van hoogleraren, zoals de toxicoloog Van der Burg, patholoog-anatoom Zaaijer, koninklijke lijfarts Du Pui, verloskundige Simon Thomas en patholoog Pruys van der Hoeven, en de huisartsen Junius, van Kaathoven en Kruimel. De rondleiding gaat ook langs de laatste rustplaatsen van de apothekers Jesse en Oliphant en de stichtster van de Annakliniek, Anna Groll.

Op deze zondag zijn de historische Begraafplaats Groenesteeg, waar de elite van Leiden van 1813 tot het einde van de vorige eeuw begraven ligt, en de Aula voor het publiek tussen 13.30 uur en 16.00 uur opengesteld. Ook zijn verschillende uitgaven van de Stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg Leiden te koop.

De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend. Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×