Van links naar rechts gemeentesecretaris Hélène Oppatja, kandidaat-wethouder Inge Zweerts de Jong (Lokaal Wassenaar), Kees Wassenaar (VVD-Wassenaar), burgemeester Frank Koen, Carolien Klaver (VVD-Wassenaar), Hubert Schokker (CDA-Wassenaar), Lia de Ridder (D66-Wassenaar).

Leiderdorpse oud-wethouder Kees Wassenaar wethouder in Wassenaar

Vandaag is in Wassenaar het coalitieakkoord 2018 – 2022 ondertekend in de trouwzaal van Raadhuis De Paauw. Het stuk kreeg als titel ‘Wassenaar: Zelfstandig en Verantwoordelijk’ mee en is het resultaat van de onderhandelingen onder leiding van formateur Dick Sluimers tussen de VVD, Lokaal Wassenaar!, het CDA Wassenaar en D66 Wassenaar. Het mede door de raadsleden Hans Mulder en Gisela Mulder-Jense getekende akkoord is door de formateur aangeboden aan de voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Frank Koen.

De gemeente Wassenaar noemt het akkoord een ambitieuze toekomstagenda voor Wassenaar waarbij stabiel bestuur en financiële degelijkheid centraal staan. “Zo blijft Wassenaar een aantrekkelijk en duurzaam dorp voor iedereen.”

Bekende namen
Onder de kandidaat-wethouders ook twee bekende namen. De VVD Wassenaar draagt naast raadslid Caroline Klaver-Bouman ook Leiderdorper Kees Wassenaar voor. Wassenaar was de afgelopen bijna 12 jaar wethouder in Leiderdorp en nam eerder dit jaar afscheid. Aan Sleutelstad vertelde hij eerder nog wel zin te hebben om ergens als interim-wethouder aan de slag te gaan. Dat wordt nu dus alsnog een volledig wethouderschap.

D66 Wassenaar draagt Lia de Ridder uit Oegstgeest voor. De Ridder is bestuurslid van D66 landelijk en was van 2006 tot 2010 fractievoorzitter van Progressief Oegstgeest. Daarna was ze enkele jaren wethouder totdat het college viel. In mei 2013 werd ze wethouder in de gemeente Blaricum, na de verkiezingen in 2014 trad ze aan als wethouder van Bussum en sinds maart vorig jaar was ze wethouder in Leidschendam – Voorburg. Een functie die ze tot afgelopen maand vervulde.

Namens Lokaal wassenaar! is zittend raadslid Inge Zweerts de Jong voorgedragen, namens het CDA raadslid Hubert Schokker. De voorgedragen wethouders worden morgen in de raadsvergadering geïnstalleerd.

Advertentie

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×