Foto: Pluspunt Leiderdorp

Stichting Pluspunt stopt in 2019

LEIDERDORP – Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening wordt zo spoedig mogelijk na 1 januari 2019 opgeheven, omdat het niet kan meedoen aan de aanbesteding voor het welzijnswerk in Leiderdorp.

Zo staat op de website van de stichting te lezen. Pluspunt heeft dit vorige week bekendgemaakt aan de 150 vrijwilligers. Naar verwachting is begin augustus bekend welke organisatie de aanbesteding wint. Het bestuur van Pluspunt zal daarna de overdracht regelen van activiteiten, diensten en projecten aan de nieuwe welzijnsorganisatie en het overnemen van betaalde medewerkers en vrijwilligers.

Dinsdagavond werd dit punt besproken tijdens het Politiek Forum. Mirjam van der Stelt van het CDA was ongerust, want ‘vrijwilligers wachten niet op het proces’. Ze wilde van de verantwoordelijk wethouder weten hoe ze daar over denkt. Wethouder Angelique Beekhuizen merkte op dat ze vrijwilligers heel belangrijk vindt. “Zodra de aanbesteding bekend is, gaan we in gesprek met die organisatie om te waarborgen waar we om hebben gevraagd. Maar om de onrust te kunnen wegnemen kunnen we niet meer doen, de aanbesteding loopt immers nog.”

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×