Reda N. op weg naar Nederland: burgemeester wil geen apart beleid

De Leidse Syriëganger Reda N. is op weg naar ons land. Hij is samen met Utrechter Oussama A. Turkije uitgezet en nu per vliegtuig onderweg naar Nederland. Dat meldt RTL midden-oosten correspondent Olaf Koens via Twitter. Koens is zelf ook aan boord van het vliegtuig.

Chris de Waard in gesprek met VVD-raadslid Frederik Zevenbergen over de mogelijke terugkeer van Reda N. naar Leiden.

Vorige week werd al bekend dat Reda naar Nederland terug zou keren. Het Leidse college antwoordde dat toen op vragen van de VVD Leiden. Later bleek dat hun terugkeer nog wat langer op zich zou laten wachten. VVD-raadslid Frederik Zevenbergen hoopt dat de terugkerende Syriëgangers bij aankomst direct worden aangehouden en vastgezet. Ook zou hen zo mogelijk de Nederlandse nationaliteit moeten worden ontnomen, zodat ze uitgezet kunnen worden.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over terugkerende Syriëgangers.

Waarschijnlijk komt Reda N. voorlopig niet naar Leiden. Ook burgemeester Lenferink wijst er op dat Reha als hij niet wordt vervolgd in principe kan gaan en staan waar hij wil. Op vragen van raadsleden zei hij enkele dagen geleden dat speciaal beleid voor terugkeerders niet nodig is. “Dat hebben we namelijk al”, aldus de burgemeester die verwees naar ex-gedetineerden die op een gegeven moment ook weer terug moeten kunnen keren in de samenleving.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×