*Archieffoto: Marja van Tilburg).

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat Europa in

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat komend seizoen voor de vijfde keer sinds 2010 Europa in. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich ingeschreven voor de FIBA Europe Cup. Het bestuur en een aantal enthousiaste en betrokken sponsoren maken het voor de Leidse club mogelijk om Europees te spelen.

Het is de tweede keer dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan de FIBA Europe Cup mee gaat doen. Deze Europese bekerstrijd wordt komend seizoen voor de vierde keer op rij georganiseerd. Donar bereikte daarin afgelopen seizoen de halve finale.

Eind september vinden de voorrondes voor de FIBA Europe Cup plaats. Deelname aan dit Europese toernooi is een ambitie waar sponsoren, bestuur, coach en spelers helemaal voor gaan.

In 2010 meldde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich voor het eerst op de Europese velden. Het Turkse Karsiyaka was over twee wedstrijden te sterk. De Leidse ploeg moest destijds haar thuiswedstrijd nog in Almere spelen, omdat de Vijf Meihal niet voldoende capaciteit bood.

Meer succes had Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in het seizoen 2011/2012. De Leidse ploeg overleefde de eerste groepsfase, waarin het het Turkse Besiktas (met ex-NBA-speler Deron Williams), het Duitse Göttingen en het Georgische Armia Tbilisi trof. In de volgende groepsfase met Roanne (Frankrijk), Ventspils (Letland) en Oldenburg (Duitsland) miste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op een haar na de kwartfinale van dit Europese toernooi.

In 2013 deed Zorg en Zekerheid Leiden Basketball opnieuw mee aan de EuroChallenge. Dit keer was de Leidse ploeg ingedeeld in een groep met Cholet (Frankrijk), Bakken Baers (Denemarken) en Kataja Basket (Finland). Twee zeges werden geboekt: Bakken Bears werd in Aarhus verslagen, Kataja Basket verliet de Vijf Meihal met een nederlaag.

In 2015 behoorde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball tot een van de eerste deelnemers aan het toernooi om de FIBA Europe Cup. Fraport Skyliners (Duitsland), FC Porto (Portugal) en Novo Mesto (Sloveni√ę) waren in beide wedstrijd te sterk voor de Leidse formatie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×