Tiny Houses zijn minihuisjes van zo'n twintig vierkante meter, makkelijk verplaatsbaar en vaak zelfvoorzienend. (Foto's: Gebke van Gaal).

GroenLinks Leiden wil experimenteren met Tiny Houses

Bouwplaatsen en andere plekken in Leiden die tijdelijk braak liggen, zouden in aanmerking moeten komen voor het plaatsen van Tiny Houses. Ook andere verloren hoekjes in de stad zouden in principe in aanmerking moeten kunnen komen voor het plaatsen van dit type makkelijk verplaatsbare woningen.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal over Tiny Houses.

GroenLinks ijvert al langer voor een plek in Leiden waar Tiny Houses kunnen komen. In de vorige raadsperiode opperde fractievoorzitter Walter van Peijpe al eens om het Wernink-terrein achter de Aphoraweg daarvoor te gebruiken. Ook Jeroen Schrama, voormalig duoraadslid van de Partij voor de Dieren is bezig met het fenomeen. Hij ging eerder dit jaar met enkele medestanders langs potentiële locaties voor Tiny Houses.

Wethouder Spijker staat niet meteen te juichen om het fenomeen Tiny Houses te omarmen, omdat het niet substantieel bijdraagt aan de vraag naar woonruimte en de kleine huisjes relatief veel plek in beslag nemen omdat het in feite allemaal vrijstaande woninkjes zijn. Wel beloofde ze eventueel aanvragen welwillend te zullen bekijken.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×