(Foto: AS Media).

Dodelijk gif buitgemaakt bij inbraak depot Museum Boerhaave

Bij de inbraak in het depotgebouw van Rijksmuseum Boerhaave in de Raamsteeg is afgelopen nacht een potje met het dodelijke gif Curare meegenomen. Het uiterst gevaarlijke goedje zat in een kluis die is meegenomen. De politie waarschuwt voor de gevaren van dit gif.

Curare is een (pijl)gif dat onder andere door inheemse stammen wordt gebruikt voor de jacht. Het gif zat in een klein glazen potje met een rode deksel. Het ziet er uit als een klein zwart blokje, iets kleiner dan een suikerklontje. Op het potje zit een oud uitziend etiket met daarop de naam van het gif: Curare. Dit is een zeer giftig middel en kan dodelijk zijn.

De politie roept mensen die het gif aantreffen op direct contact op te nemen en het niet aan te raken.

Oproep getuigen
De recherche doet onderzoek naar de inbraak in het museum en roept getuigen of mensen die meer informatie over de inbraak hebben op zich te melden.Wie meer informatie heeft kan contact opnemen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×