(Foto's: Mechteld van Zon).

De speeltuin van de smid zoekt groenvrijwilligers

De speeltuin van de smid in Leiden zoekt vrijwilligers. Elke woensdagavond is er een groepje vrijwilligers aan het werk aan het groen en voor het onderhouden van de toestellen. Zij zijn opzoek naar versterking.

De natuurspeeltuin bestaat bijna twee jaar. Kinderen met een zwemdiploma kunnen er onder meer klimmen, sprietlopen over de boomstambruggen, slootje springen, waterbeestjes kijken en nog veel meer.

De speeltuin is op woensdagavonden gesloten, dit is een ideaal moment voor de groenvrijwilligers om de natuurspeeltuin op te knappen. Zij zorgen ervoor dat bepaalde soorten niet de overhand krijgen en meer bijzondere planten te verdringen.

Boswachter en ecoloog Maurice Kruk geeft de vrijwilligers advies over het groenbeheer. Hij leert allerlei ’trucjes’ om De speeltuin van de smid in goede staat te houden.

Aan het groenonderhoud wordt in de periode van april tot en met oktober elke woensdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur gewerkt. Inschrijven of meer informatie vragen kan via info@detuindvandesmid.nl of via 06-22406076.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×