CDA Voorschoten zet raadslid Esmée van Herk uit fractie

7

Raadslid Esmée van Herk is niet langer onderdeel van de Voorschotense CDA raadsfractie. Dat melden het bestuur en de fractie van hert CDA Voorschoten in een persbericht.

“Reeds geruime tijd is er sprake van een moeizame samenwerking tussen Esmée en de rest van de fractie. Het vertrouwen in een goede samenwerking in deze raadsperiode tussen Esmée en de overige leden van de fractie ontbreekt”, zo schrijven haar ex-collega’s.

Waarom Van Herk ondanks de blijkbaar al langere tijd verstoorde verhouding toch een hoge plek op de kandidatenlijst kreeg bij de voorbije raadsverkiezingen komt volgens voorzitter Simon Bremmer van het CDA Voorschoten omdat de partij er vertrouwen in had dat de samenwerking met de fractie verbeterd kon worden. “Dit is helaas niet gelukt”. Bremmer: “Esmée heeft ook veel kwaliteiten. Ze weet precies wat er speelt in het dorp. Ze is een echte volksvertegenwoordiger.

Of Van Herk nu ook de gemeenteraad verlaat of op persoonlijke titel doorgaat, weet ze nog niet. “Daar ga ik in de vakantie eens over nadenken”, zo laat ze weten. Van Herk werd in maart met ruim voldoende voorkeurstemmen in de raad gekozen. Ze wist 553 kiezers achter zich te krijgen. Als Van Herk haar zetel teruggeeft, komt burgerraadslid Helga Dulfer als  eerste in aanmerking om de vrijkomende plek in de CDA-fractie in te nemen. Dulfer haalde bij de verkiezingen 57 stemmen.

Delen

7 reacties

  1. Eus de Watergeus op

    Waar in goddeloos Leiden de CDA nauwelijks rol van betekenis vervult, mag het CDA in forensengemeente Voorschoten zich verheugen in een significante steun van de burgers (4 raadszetels, een gedeelde tweede plek met GL). Als dus binnen deze fractie de pleuris uitbreekt is dat zonder meer nieuwswaardig. Alleen jammer dat het artikel meer vragen oproept dan beantwoordt. Was van Herk het zat om de andere wang toe te keren? Heeft zij het 10e gebod geschonden door openlijke boosheid binnen de fractie over het feit dat het CDA niet in het college zit? Heeft het CDA Voorschoten te kampen met een fietsenhoktaboeaffaire? Je weet het niet!

    • Een Leids burger op

      Voorkeurstemmen geeft aan dat men voorkeur heeft voor een bepaalde kandidaat op de lijst van een partij. Ze was wel kandidaat voor het CDA.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline