CDA Voorschoten zet raadslid Esmée van Herk uit fractie

Raadslid Esmée van Herk is niet langer onderdeel van de Voorschotense CDA raadsfractie. Dat melden het bestuur en de fractie van hert CDA Voorschoten in een persbericht.

“Reeds geruime tijd is er sprake van een moeizame samenwerking tussen Esmée en de rest van de fractie. Het vertrouwen in een goede samenwerking in deze raadsperiode tussen Esmée en de overige leden van de fractie ontbreekt”, zo schrijven haar ex-collega’s.

Waarom Van Herk ondanks de blijkbaar al langere tijd verstoorde verhouding toch een hoge plek op de kandidatenlijst kreeg bij de voorbije raadsverkiezingen komt volgens voorzitter Simon Bremmer van het CDA Voorschoten omdat de partij er vertrouwen in had dat de samenwerking met de fractie verbeterd kon worden. “Dit is helaas niet gelukt”. Bremmer: “Esmée heeft ook veel kwaliteiten. Ze weet precies wat er speelt in het dorp. Ze is een echte volksvertegenwoordiger.

Of Van Herk nu ook de gemeenteraad verlaat of op persoonlijke titel doorgaat, weet ze nog niet. “Daar ga ik in de vakantie eens over nadenken”, zo laat ze weten. Van Herk werd in maart met ruim voldoende voorkeurstemmen in de raad gekozen. Ze wist 553 kiezers achter zich te krijgen. Als Van Herk haar zetel teruggeeft, komt burgerraadslid Helga Dulfer als  eerste in aanmerking om de vrijkomende plek in de CDA-fractie in te nemen. Dulfer haalde bij de verkiezingen 57 stemmen.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×