(Foto's: Annan Verboom en Reanne van Kleef).

Eerste nieuwbouwblok Zeeheldenbuurt opgeleverd met gevelkunst

De 41 sociale huurappartementen van Portaal aan de Oosterhofpassage in Leiden zijn opgeleverd. Op het eerste nieuwbouwblok van de Zeeheldenbuurt werd tijdens het opleverfeest ook een kunstwerk op de gevel van het woongebouw onthuld. Vanaf maart wonen de bewoners naar grote tevredenheid in hun nieuwe huizen.

Marlies Veldman van Portaal en Kunstenaar André Sas over Oosterhofpassage in Zeeheldenbuurt.

De bewoners van de Zeeheldenbuurt waren nogal huiverig over de nieuwbouwplannen van Portaal. Ze waren bang dat de uitstraling van hun geliefde wijk verloren ging. Portaal heeft het project vervolgens samen met de bewoners opgepakt en is in nauw overleg aan de ontwikkeling van de nieuwbouw begonnen.

Dat heeft geresulteerd in een drielaags woongebouw met tuinen aan de binnenzijde. De nieuwe bewoners geven aan erg tevreden te zijn met hun nieuwe huizen en zijn blij dat de volkse uitstraling en sfeer behouden zijn. Eén van de nieuwe bewoners droeg zelfs een gedicht op ter ere van de Oosterhofpassage.

Bewoonster Jenifer de Tombe draagt gedicht voor over Oosterhofpassage in Zeeheldenbuurt.

De Oosterhofpassage, gelegen tussen de Van Speykstraat, Evertsenstraat en Oosterstraat, is ontworpen door Heren5 Architecten en gebouwd door Era Contours. Kunstanaar André Sas verzorgde het kunstwerk op de gevel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×