Geen koeien in de wei in Weipoort. (Foto's: Aniek Honsbeek).

Kaasboerderij Captein houdt koeien binnen

De komende dagen houdt kaasboerderij Captein uit Zoeterwoude-Dorp haar koeien op stal. Door de droogte van de afgelopen tijd groeit er te weinig gras op de weilanden aan de Weipoortseweg. “Buiten is er niets meer te eten, en zonder eten geven ze ook geen melk”, meldt de boer op Facebook.

Normaal gesproken blijven de koeien alleen binnen in de wintermaanden. Landbouwbedrijf Mooijman Groen- & Grondwerken uit Zoeterwoude-Dorp heeft inmiddels bagger op de weilanden gespoten. De verwachting is dat het gras hierdoor snel weer gaat groeien waarna de koeien weer naar buiten mogen.

In de stal worden de herkauwers overigens goed verzorgd: er is volop voer, koeborstels en veel schaduw.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×