Scheluwbrug na restauratie weer in gebruik

Nadat enkele maanden geleden de Kleine Havenbrug na een grondige restauratie weer in gebruik kon worden genomen is nu ook de even verderop gelegen Scheluwbrug in oude glorie hersteld. Vanmiddag mocht wethouder Martine Leewis de brug voor de eerste keer bedienen. Ze deed dat samen met de 77-jarige Anneke die al haar hele leven op de brug uitkijkt.

Chris de Waard sprak met wethouder Martine Leewis en buurtbewoner Anneke die de Scheluwbrug samen officieel in gebruik namen.

De Kleine Havenbrug en Scheluwbrug zijn unieke draaiende bruggen. Beide bruggen zijn de afgelopen maanden in oude glorie hersteld en kunnen weer bediend worden.Dat zal niet heel vaak nodig zijn, maar volgend weekeinde wel. Dan wordt Sail Leiden gehouden en komen talloze historische schepen via de Haven Leiden binnen. Om die reden is de restauratie van de twee draaibruggen naar voren gehaald, zodat ze open kunnen als de stoet historische vaartuigen er door moet.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×