Scheluwbrug na restauratie weer in gebruik

4

Nadat enkele maanden geleden de Kleine Havenbrug na een grondige restauratie weer in gebruik kon worden genomen is nu ook de even verderop gelegen Scheluwbrug in oude glorie hersteld. Vanmiddag mocht wethouder Martine Leewis de brug voor de eerste keer bedienen. Ze deed dat samen met de 77-jarige Anneke die al haar hele leven op de brug uitkijkt.

Chris de Waard sprak met wethouder Martine Leewis en buurtbewoner Anneke die de Scheluwbrug samen officieel in gebruik namen.

De Kleine Havenbrug en Scheluwbrug zijn unieke draaiende bruggen. Beide bruggen zijn de afgelopen maanden in oude glorie hersteld en kunnen weer bediend worden.Dat zal niet heel vaak nodig zijn, maar volgend weekeinde wel. Dan wordt Sail Leiden gehouden en komen talloze historische schepen via de Haven Leiden binnen. Om die reden is de restauratie van de twee draaibruggen naar voren gehaald, zodat ze open kunnen als de stoet historische vaartuigen er door moet.

Delen

4 reacties

  1. Als de kleine Havenbrug en de Scheluwbrug open zijn, waar kunnen we dan heen? Want alle volgende bruggen zijn vast. Zowel de Kerkpleinbrug als de Gepekte brug.

    • De Kerkpleinbrug is hoger dan de Kleine Havenbrug. Daar zou je dan nog een heel eind voorbij kunnen. De hele Herngracht door. Toch mooi meegenomen. Na de Scheluwbrug heb je het tot aan de Gepekte brug wel gehad ja. Dat schiet niet zo op. Maar Leienaar. Hoe hoog is je schip eigenlijk ?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline