Apotheek LUMC neemt medicijnkluis in gebruik

Sinds kort is het voor patiënten mogelijk om bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) 24 uur per dag hun medicijnen af te halen. De Poli Apotheek LUMC heeft daarvoor een speciaal kluisjessysteem laten plaatsen waar patiënten op elk voor hun geschikt moment hun voorgeschreven medicatie kunnen ophalen.

Dit systeem – de zogenoemde ServiLocker – is zeven dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar voor alle ingeschreven patiënten van de Poli Apotheek. Het apparaat is te vinden schuin tegenover de apotheek op de begane grond (B-00-010). Het kluisjessysteem is bedoeld voor herhaalrecepten en eerder bestelde medicatie. Patiënten die nieuwe geneesmiddelen ophalen, kunnen dat bij de apotheekbalie doen.

Gebruiksvriendelijk
Om de ServiLocker te kunnen gebruiken moeten patiënten eenmalig een formulier invullen aan de balie. Bij herhaalrecepten krijgen ze vervolgens de keuze om de medicatie op te halen uit een kluisje. Het recept wordt dan gereed gemaakt en klaargelegd in de afhaalkluis. Om het er uit te halen wordt per sms of mail een code toegezonden die in combinatie met de geboortedatum het kluisje opent.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×