Leidse waterpoloster met Oranje naar halve finale EK

ZVL-1886 speelster Rozanne Voorvelt heeft gisteravond met het Nederlands waterpoloteam de halve finale van het EK in Barcelona bereikt. Met 22-2 werd Griekenland opzij gezet. Voormalig ZVL speelster Maud Megens werd topscoorder van de wedstrijd met zes doelpunten. Woensdag om 17.00 uur staat de halve finale tegen Hongarije op het programma.

Die wedstrijd zal een stuk pittiger worden. Hongarije won de kwartfinale nipt met 10-9 van Italië. Tegen die ploeg speelde Nederland in de poule nog met 6-6 gelijk. Twee jaar geleden stonden Nederland en Hongarije in de finale van het EK tegenover elkaar. Hongarije ging er toen met de titel vandoor.

Leidse inbreng
In het Nederlands team zitten meerdere speelsters met Leidse Roots. Voorvelt speelt op dit moment voor het Leidse ZVL-1886. Naast Maud Megens hebben ook Ilse Koolhaas, Kitty-Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Vivian Sevenich in het verleden voor ZVL gespeeld.

Live te volgen
De halve finale is woensdag om 17.00 uur live te volgen via nos.nl. Oud-international en ZVL-1886 speelster Iefke van Belkum voorziet de wedstrijd daar van commentaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×