(Foto: Fotograaf: G.H.Herrebrugh).

Sail Warmond is vanaf vandaag voorprogramma van Sail Leiden

Warmond ontvangt vanaf vandaag zo’n tachtig erfgoedschepen bij recreatie eiland Koudenhoorn. De erfgoedschepen liggen tot en met vrijdag op het evenement Sail Warmond. Dan vertrekken de schepen weer om verder te gaan naar Sail Leiden. Deze vloot varend erfgoed maakt de komende dagen van Warmond een drijvend openluchtmuseum.

In Warmond, op Koudenhoorn, komen pontons te liggen om alle schepen een mooie plek te kunnen geven. De schepen met een Warmonds vlaggetje zijn te bezoeken gedurende de dagen dat ze er liggen. Op woensdag organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond een Beurtveerwedstrijd. De finish is tussen 16.00 en 17.00 uur. Historisch Genootschap Warmelda organiseert ’s avonds een presentatie over Ambachtelijke Scheepswerven. Op het 50 meter lange schip de Terra Nova zal André van Noort vertellen over vroegere tijden.

Donderdag is de grote Scheepsparade. Alle tachtig schepen zullen tussen 15.00  en 17.00 uur in colonne door Warmond varen. De schepen zijn goed te bewonderen vanaf de Gemeentehaven en het Park Groot Leerust. Op de Gemeentehaven zal een spreekstalmeester informatie geven over schepen die voorbijvaren.

Stichting Historisch Erfgoed De Kaag vaart met haar Kagenaar naar de Zwanburgerpolder. De Kagenaar gaat door het sluisje de Zwanburgerpolder in. Een unieke ervaring, omdat het sluisje normaal niet toegankelijk is. De afvaart is op woensdag en donderdag om 10.00 en 12.00 uur. Er is ook een afvaart op woensdag om 14.00 uur. Deelname is gratis. De erfgoed route is mede mogelijk gemaakt door het Jacoba van Beijerenfonds.

Alle informatie is te vinden op www.warmondaandekaag.nl. 

 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×