(Foto: http://www.kortebaanvoorschoten.nl).

Kortebaan Voorschoten geannuleerd vanwege hitte

De kortebaandraverij van Voorschoten gaat vrijdag niet door. De temperatuur kan vrijdag oplopen tot 35 graden en dat is volgens de organisatie niet verantwoord voor mens en dier. De beslissing om het evenement te annuleren is in samenspraak met de gemeente, de Stichting Nederlandse Draf en Rensport en de Kortebaanbond genomen. Er is nog geen nieuwe datum voor het evenement.

In een verklaring op de website van het evenement is te lezen hoe de beslissing tot stand is gekomen. “Het is heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen, zeker voor iedereen die zich het afgelopen jaar met veel enthousiasme voor dit evenement heeft ingezet. Maar we kunnen niet anders”, legt voorzitter Leo van Vliet namens de Stichting Paardensport Voorschoten uit. “De verwachting is dat de temperatuur zo hoog oploopt dat we in het belang van de paarden, de toeschouwers en de sport niet kunnen organiseren. Er zijn veel instanties die belang hebben bij een snelle beslissing. Daarom hebben wij nu al de knoop doorgehakt.”

Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de Kortebaanbond, kan zich goed vinden in het besluit van Voorschoten om de kortebaan te annuleren. “Het wordt waarschijnlijk bloedheet. Dan is dit de enige juiste beslissing. Voorschoten kan beter nu op de noodknop drukken, dan op het allerlaatste moment.”

Voorschotense Paardendagen
De Voorschotense Paardendagen, met op zaterdag de paardenmarkt, gaan wel gewoon door.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×