Winnaar Geerten van de Wetering en componist Jan de Vriend. (Foto: Ronald Knapp).

Leidenaar wint prestigieus Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem

Het prestigieuze 52ste Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem is gewonnen door de Leidse Geerten van de Wetering. De Leidenaar deed voor het eerst mee met deze wedstrijd en viel meteen in de prijzen. Naast de juryprijs won hij ook de publieksprijs.

Dit jaar deed er een recordaantal deelnemers uit verschillende landen mee aan het het Improvisatieconcours. Na drie rondes bleven er drie kandidaten over in de finale. Daarin moesten ze eerst een improvisatie spelen met de shengspeler Wu Wei. In het tweede deel gingen ze aan de slag met één van de composities van componist Jan de Vriend.

Het Internationaal Orgelfestival in Haarlem is een groot evenement binnen de internationale orgelwereld. Haarlem heeft veel historische orgels en trekt daardoor ook veel orgelliefhebbers.  naast het Improvisatie­ concours zijn er tijdens het festival twee weken lang tientallen activiteiten in het historische centrum van Haarlem georganiseerd. Het orgelfestival duurt nog tot en met zaterdag.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×