(Foto: Politie).

Dreiging met vuurwapen leidt tot twee aanhoudingen

De politie heeft in Voorschoten twee mannen aangehouden die collectanten met een vuurwapen hadden bedreigd. Even na 19.00 uur kregen agenten woensdagavond de melding dat de collectanten op het Professor Zeemanplantsoen in Voorschoten bedreigd zouden zijn door een man met een vuurwapen. De man was er daarna zonder buit vandoor gegaan, maar de collectanten wisten het kenteken van zijn auto te noteren. Daardoor kon de politie het voertuig enige tijd later opsporen. De auto stond bij eenĀ nabijgelegen appartementencomplex. Uit onderzoek bleek dat de man het portiek van het complex was ingegaan.

Omdat de verdachte niet open wilde doen en er vanwege het eerder getoonde vuurwapen een dreigende situatie was, ging agenten met schilden en politiehonden de woning binnen. Daar werd de verdachte aangehouden. Het bleek te gaan om een 31-jarige man uit Amsterdam. Ook een 36-jarige medeverdachte uit Den Haag is opgepakt.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×