Njord roeister pakt zilver op WK onder 23

Roeister Mieke Wilms van de Leidse roeivereniging Njord heeft zaterdag op het WK roeien onder 23 jaar in Polen een zilveren medaille gewonnen. Dat deed ze in de zware dubbelvier. In een nek-aan-nek race met Groot-Brittannië stelden de dames de tweede plaats veilig.

Holland Acht redt het niet
In de mannen Holland Acht zaten Gert-Jan van Doorn, Bart Roovers en Finn Florijn van Die Leythe en Björn Kwee van Njord. In hun heat plaatsten ze zich met grote overtuiging direct voor de A-finale op zondag.  Een medaille zat er helaas niet in, de mannen finishten als laatste in de finale.

Nog meer WK’s deze zomer
Deze zomer worden er nog meer WK’s gehouden waar ook roeiers van Leidse verenigingen aan mee doen. Die Leythe talenten Isabel van Opzeeland en Jasper Joordens gaan naar het WK voor junioren (onder 19). Dat vindt van 8 tot en met 12 augustus plaats in Tsjechië.

Het Elite WK wordt medio september in Bulgarije gehouden. Daar doen Karolien Florijn (Die Leythe), Nicole Beukers, Stef Broenink en Annika van der Meer  (Njord) en Ward van Zeijl en Boudewijn Röell (Asopos de Vliet) aan mee.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×