(Foto's: Emile van Aelst, hoofdfoto: Reanne van Kleef).

Sail groenteveiling stuurt kinderen met beperking op droomvakantie

De groenteveiling van Sail Leiden heeft gistermiddag een kleine tweeduizend euro opgeleverd. Dat geld gaat naar Stichting Nadja, dat activiteiten voor kinderen met een beperking organiseert. Er wordt gespaard voor een vakantie naar watersporteiland Robinson Crusöe.

Op de Aalmarkt werd vanaf 12.00 uur het groente en fruit geveild. De bekende Leidse marktkoopman Ilias El Marsse trapte de veiling af. Al snel vlogen de kilo’s tomaten, bananen en paprika’s de kraam uit voor mooie prijzen. Ilias was erg onder de indruk van Stichting Nadja en zijn assistentje Ashley en zei tijdens de veiling zich vaker in te gaan zetten voor de stichting.

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga was de tweede veilingmeester van de dag en de VVD-raadslid Juliette Gilissen had de zware taak om in de regen de laatste kratten leeg te krijgen. Dat lukte met veel enthousiaste van alle betrokkenen heel aardig. Toen de cheque werd overhandigd, kon het feest voor de kinderen van Stichting Nadja beginnen.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×