De Lichte Mannen Dubbelvier met links Leidenaar Ward van Zeijl, samen met de Leidse Karolien Florijn die in de Vrouwen Dubbelvier roeit. (Foto: Boudewijn Röell).

Medaillekansen voor Leidse roeiers op EK

Het EK roeien vindt op dit moment plaats in het Schotse Glasgow. De Leidse roeiverenigingen zijn daar weer goed vertegenwoordigd met vijf roeiers in vier boten. De Mannen Acht, Mannen Dubbelvier, Lichte Mannen Dubbelvier en Vrouwen Dubbelvier hebben allemaal de A-finales gehaald. Deze wedstrijden worden op zaterdag en zondag geroeid en zijn live te volgen via worldrowing.com.

Mannen Acht
In de Mannen Holland Acht roeit Boudewijn Röell van Asopos de Vliet. Nadat hij vorig jaar een tussenjaar nam om zich te focussen op zijn coschappen, is hij dit jaar weer helemaal terug. Met de Mannen Acht (M8+) werd hij donderdag in een tijd van 5.36.35 eerste in de heat en dat betekent een plaats in de A-finale op zondag.

Röell kijkt uit naar de finale. “De sfeer is goed, er wordt veel gelachen. Het plan was om hard uit de start te komen en aanvallend te varen. We zijn zeer tevreden dat dat gelukt is. Zondag worden de knikkers verdeeld en het kan alle kanten op. maar wij hoeven voor niemand onder te doen.”

Mannen Dubbelvier
Stef Broenink van Njord zit in de Mannen Dubbelvier (M4x). Ook deze boot is direct geplaatst voor de A-finale. De mannen klokten een tijd van 5.47.78 in de heat. Dit was meteen de snelste tijd van de twee heats bij elkaar. De finale is zaterdag.

Vrouwen Dubbelvier
In de Vrouwen Dubbelvier (W4x) roeien twee Leidse roeisters: Nicole Beukers van Njord en Karolien Florijn van Die Leythe. De vrouwen werden in 6.30.80 tweede in hun heat en hadden daarom de herkansing nodig om de A-finale op zaterdag te halen. In de herkansing werden ze eerste.

Lichte Mannen Dubbelvier
Met de Lichte Mannen Dubbelvier (LM4x) heeft Ward van Zeijl van Asopos de Vliet de A-finale gehaald. Vanmorgen werd een zogenaamde ‘exibition race’ gevaren, wat betekent dat alle zes de deelnemende boten zaterdag ook de A-finale roeien. In de testrace werden alvast de krachten gemeten en kwam de Nederlandse boot als tweede over de finish.

Schema finales
Lichte Mannen Dubbelvier (LM4x): zaterdag 12.02
Vrouwen Dubbelvier (W4x): zaterdag 13.15 uur
Mannen Dubbelvier (M4x): zaterdag 13.30 uur
Mannen Acht (M8+): zondag 13.45 uur

 

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×