(Foto's: Emile van Aelst)

De Leidsche Mondialen besluiten 10 jarig jubileumjaar met expositie in Museum Voorschoten

Dit jaar bestaat de kunstkring De Leidsche Mondialen 10 jaar. Kunstschilder Dick Bakhuizen van den Brink richtte destijds de stichting op met de intentie het werk van de leden na hun overlijden te borgen voor de toekomst. Naast het eventueel borgen van de kunstwerken wordt er ook regelmatig geƫxposeerd zowel door de individuele leden als ook de Mondialen in zijn geheel.

Om het 10 jarig bestaan te vieren waren er dit jaar 3 grote exposties. Er werd in het voorjaar begonnen in het gemeentehuis in Katwijk, daarna in het Leidse Volkshuis en afgelopen zaterdag werd een grote overzichtstentoonstelling geopend in Museum Voorschoten. De opening werd verricht door Rens Heruer die zelf nog een klein werkje van Jacqueline Borg, een van de leden van de Leidsche Mondialen, had meegenomen. Na de opening bood hij het schilderijtje van de Lokhorstkerk in bruikleen aan om het te plaatsen op deze grote tentoonstelling.

De tentoonstelling in Museum Voorschoten is tot en met zondag 16 september op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 gratis te bezoeken.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×