Tweemaal 'Leids' brons op eerste finaledag EK roeien

Op de eerste finaledag van het EK roeien in Glasgow zijn vanmiddag twee medailles met een Leids randje gewonnen. De Lichte Mannen Dubbelvier en de Vrouwen Dubbelvier met daarin drie Leidse roeiers wonnen allebei brons. Zondag strijdt de Mannen Acht met daarin Boudewijn Röell nog om de prijzen. Die wedstrijd is vanaf 13.45 uur live te zien via worldrowing.com.

In de Lichte Mannen (LM4x) vier zat Ward van Zeijl van Asopos de Vliet op slag. Na een nek aan nek race bleef de Nederlandse boot Rusland (06:10.930) net voor. In een tijd van 06:10.540 werd het brons veilig gesteld. Tsjechië klokte 06:09.130 en werd daarmee tweede. Italië was een klasse apart en werd met een voorsprong van bijna acht seconden (06:01.010) Europees Kampioen.

Waar de het voor de LM4x voelde alsof ze brons hadden gewonnen, voelde het voor de Vrouwen Dubbelvier (W4x) alsof ze zilver hadden verloren. De boot met daarin Nicole Beukers van Njord op slag en Karolien Florijn van Die Leythe lag lange tijd op koers voor zilver, maar moest Oekraïne (06:24.950) voor laten gaan. Polen (06:20.920) werd eerste).

Mannen Dubbelvier komen tekort
De mannen Dubbelvier (M4x) met daarin Stef Broenink van Njord plaatste in hun heat eerder deze week nog de snelste tijd van het veld, maar kon vandaag geen potten breken. De boot werd slechts vijfde.

Morgen Mannen Acht in finale
De Mannen Acht met daarin Boudewijn Röell van Asopos de Vliet strijdt morgen om een medaille. Eerder liet Röell nog aan Sleutelstad weten dat een podiumplaats zeker mogelijk is. “Zondag worden de knikkers verdeeld en het kan alle kanten op. maar wij hoeven voor niemand onder te doen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×