VVD Leiden wil actie tegen digitaal beledigen politie

VVD Leiden weten of er actie wordt ondernomen tegen de personen die eind juli op Instagram de Leidse politie beledigden. De beledigingen vonden plaats nadat de politie een jetski in beslag had genomen die in Katwijk overlast en schade veroorzaakte.

Wat ons zorgen baart is dat deze gang van zaken blijkbaar tekenend is voor de tijd waarin we leven. Als liberalen zijn we een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting; die vrijheid kent wel grenzen en die zijn hier ruimschoots overschreden. Wie aan de politie komt, komt aan ons allemaal”, stelt de VVD in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij wil van de burgemeester weten of er inmiddels aangifte tegen de personen is gedaan en zo nee, waarom dan niet. De kosten die zijn gemaakt met het opsporen van de personen zouden daarbij voor rekening van de daders moeten komen en niet voor de maatschappij.

Verder wil de VVD weten hoe er in het algemeen aan toe gaat als de politie wordt bedreigd of beledigd op Social Media en wat er aan de kenterende vijandige houding van jongeren tegen de politie wordt gedaan.

De reacties onder het betreffende bericht zijn inmiddels door de politie verwijderd.

Van je #waterscooter in het meer, naar achter op onze trailer, uit het verkeer! =============================== Gisteravond kregen collega’s van Politie Katwijk meerdere meldingen dat op de Oude Rijn in #katwijk een waterscooter onveilig en asociaal vaargedrag vertoonde. Door het gevaarlijke vaargedrag zijn andere mensen op het water in gevaar gebracht, en zijn diverse spullen kapot gegaan. De waterscooter werd in eerste instantie niet meer aangetroffen door de collega’s maar later op de avond werd het vaartuig toch gevonden. De identiteit van de schipper die de waterscooter bestuurde werd vastgesteld en afspraken voor het doen van aangifte waren gemaakt met gedupeerden. Vandaag heeft de #Officier van #Justitie besloten dat de waterscooter in beslag genomen mocht worden. Collega’s van Team Leiden Midden troffen de waterscooter vandaag aan in #Leiden en hebben deze in beslag genomen. Getuigen van het gevaarlijke vaargedrag, en benadeelden van wie spullen kapot zijn gegaan mogen zich melden bij de politie onder vermelding van procesnummer 2018203197. U kunt bellen met 0900-8844 of een privébericht sturen. #DH247

Een bericht gedeeld door Politie Leiden Midden (@politieleiden) op

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×