(Foto's: Chris de Waard).

Red Carpet Lounge Leiden opent over een week

Nog een week en dan gaan de deuren van de Red Carpet Lounge Leiden stilletjes open. Tijdens de EL CID kunnen de nieuwe eerstejaars studenten dan alvast kennis maken met Leiden als filmstad en ook de rest van Leiden is vanaf dan welkom om een kijkje te komen nemen in het voormalige bankgebouw aan de Stationsweg. Recht tegenover de plek waar over enkele jaren megabios De Geus de deuren opent.

Sophie Jansen van Bioscopen Leiden leidde Chris de Waard vandaag rond in de Red Carpet Lounge Leiden. De naam is ontleend aan een beruchte stripclub in Brunswick in de Amerikaanse staat Georgia. Maar het is natuurlijk ook gewoon de rode loper die voorde filmliebhebber wordt uitgerold.

Op 1 september volgt de officiële opening van de nieuwe pop-up hotspot aan de Stationsweg. In het voormalige ABNAMRO-gebouw runt Bioscopen Leiden in elk geval tot januari 2019 een bioscoop annex flexruimte waar je met je laptopje kan neerstrijken om lekker te werken. Ook krijgt het Filmmuseum Leiden er een plek. Dit is een initiatief van het Leiden International Film Festival dat de Red Carpet Lounge komend najaar ook als uitvalsbasis gaat gebruiken.

De Red Carpet Lounge Leiden gaat op dinsdag en woensdag open van 15.00 uur tot 23.00 uur, donderdag van 15.00 uur tot middernacht, vrijdag en zaterdag van 15.00 uur tot 01.00 uur ’s nachts en op zondagen van 12.00 uur tot 22.00 uur.

 

 

 

Cultuur Leiden Redcarpetlounge


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×