Zilver voor Boudewijn Röell bij EK roeien

Boudewijn Röell van Asopos de Vliet heeft gisteren een zilveren medaille gewonnen bij het EK Roeien in Schotland. Met de Mannen Acht bleef hij in de finale nipt Roemenië voor. Zaterdag werden er al twee bronzen medailles veroverd door Leidse roeiers.

De Mannen Acht (M8+) roeide de allerlaatste wedstrijd van het toernooi. Lang lag de Nederlandse boot op de eerste plaats, maar aan het eind van de race spande het er nog om of het een zilveren of bronzen medaille werd. Nederland kwam met een tijd van 5.29.51 over de finish. Roemenië werd daarachter met 5.29.71 derde. Duitsland werd in 5.27.48 overtuigend Europees kampioen.

Zaterdag roeide de Vrouwen Dubbelvier (W4x) met daarin Karolien Florien van Die Leythe en Nicole Beukers van Njord al naar het brons. Ook de Lichte Mannen Dubbelvier (LM4x) met Ward van Zeijl van Asopos de Vliet werd derde.

In totaal haalden de Nederlandse boten zeven medailles op het EK roeien. Medio september vindt het WK in Bulgarije plaats.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×