Zorgen om te droge Leidse sportvelden

Het baart het CDA Leiden zorgen dat veel Leidse sportvelden erg droog zijn door de extreme hitte van de afgelopen weken. Veel clubs beginnen binnenkort met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat kan ervoor zorgen dat de natuurgrasvelden beschadigd raken. Ook kunnen de droge, harde velden gevaarlijke situaties voor spelers opleveren.

Het CDA vraagt daarom aan het stadsbestuur of de natuurgrasvelden op dit moment bespeelbaar zijn en of de veiligheid gegarandeerd kan worden. Ook wil de partij weten of er met de clubs is gesproken hoe vaak de velden bespeeld kunnen worden om schade aan de velden et voorkomen. Verder wordt er gevraagd of er extra maatregelen zijn genomen om de velden in deze extreme omstandigheden te onderhouden en of er advies is ingewonnen bij nationale sportbonden over hoe de gemeente de droogte moet aanpakken.

Advertentie

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×