Rector Carel Stolker bij de opening van het academisch jaar in 2017 die in het teken van duurzaamheid stond. Dit jaar staat de toekomst van Europa centraal. (Foto: Chris de Waard).

De Hoop Scheffer opent academisch jaar in Pieterskerk

Op maandag 3 september opent Jaap de Hoop Scheffer het academisch jaar in Leiden. Hij doet dat met een lezing over de toekomst van Europa. Aansluitend gaat hij in gesprek met Imane Maghrani, die aan de Universiteit Leiden studeerde. Maghrani is werkzaam als Education Executive bij Prince’s Trust in Londen.

De Hoop Scheffer is verbonden aan de Universiteit Leiden als hoogleraar International Relations and Diplomatic Practice (Faculteit Governance and Global Affairs). Imane Maghrani is alumna World Politics and Global Justice, en voormalig student-assistent van De Hoop Scheffer.

Prof.mr. Jaap de Hoop Scheffer is naast hoogleraar International Relations and Practice of Diplomacy ook voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de openingsbijeenkomst van het academisch jaar maakt voorzitter Ghislaine Voogd van het Leids Universitair Studentenplatform de winnaar bekend van de LUS Onderwijsprijs 2018 en spreekt vice-rector magnificus Hester Bijl over uitdagingen in het onderwijs. Rector magnificus Carel Stolker opent en sluit de bijeenkomst en reikt tussendoor ook de Mr. K.J. Cath-prijs 2018 uit. Het madrigaalkoor van studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo zorgt voor een muzikaal intermezzo.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×